Till onsdagens middag med bästa vännen från Malmö lagar vi en fiskgratäng med musslor i currysås och bräserad bladspenat. Det har blivit dags att tömma fiskförrådet i frysen och jag hittar en påse med sjötungafiléer som såklart passar bra till gratängen. Maten smakar bra och fungerar fint ihop med Chardonnayn från Nya Zeeland som smakar som om den kom från Bourgogne.
Vinet från Sydön är mycket elegant. Det kom i endast 288 buteljer i junisläppet och finns fortfarande kvar men endast i ett fåtal flaskor. Det som slår oss är vinets utmärkta balans mellan smörigheten från ekfatslagringen, mineraliteten och de exotiska frukterna. Vinet avslutas med aningen bitterhet. Burkchampinjoner finns också med i bilden men endast i positiv bemärkelse.
En riktigt, riktigt bra Chardonnay vars pris är ett fynd i jämförelse med de Bourgogner som kommer närmast i en jämförelse.
Vinet från Sydön är mycket elegant. Det kom i endast 288 buteljer i junisläppet och finns fortfarande kvar men endast i ett fåtal flaskor. Det som slår oss är vinets utmärkta balans mellan smörigheten från ekfatslagringen, mineraliteten och de exotiska frukterna. Vinet avslutas med aningen bitterhet. Burkchampinjoner finns också med i bilden men endast i positiv bemärkelse.
En riktigt, riktigt bra Chardonnay vars pris är ett fynd i jämförelse med de Bourgogner som kommer närmast i en jämförelse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar