Anpassad sökning

lördag, september 22, 2007

1996 Chablis Premier Cru Cuvée Centenaire (Jean Dauvissat)

1996 Chablis Premier Cru Cuvée Centenaire (Jean Dauvissat)

Lördagsgodis! Allt är bra på denna åldrade Chablis förutom den direkt på flaskan tryckta etiketten som ser mer än lovligt billig ut. Färgen på vinet är mörkt gul, kan närmast liknas vid äpplejuice. Doften är stor, mineralig och smörig och likaså i smaken återkommer mineralen men också syrliga Granny Smith äpple, galiamelon, sandpäron, gröna färska kryddörter och en len smörighet. Vi dricker vinet till räkor, hemgjord majonnäs och bröd. Mer behövs inte.


Majonnäs

3,5 dl matolja
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Se till så att alla ingredienser har samma temperatur innan du börjar vispa samman allt utom oljan. Denna tillsättes i en tunn stråle under fortsatt kraftig vispning. Vispa någon minut till när all oljan är tillsatt.

Inga kommentarer: