Anpassad sökning

lördag, augusti 18, 2007

2005 Kerpen Riesling Auslese trocken Graacher Domprobst


Detta tyska vin har en härligt guldgul färg, svag doft där persika kan förnimmas och en torr och frisk smak av persika och relativt svag men balanserad syra. Jen nämner också krusbär. Efterhand som vinets temperatur stiger träder också en svag men tydlig päronsmak fram. Vinet är mycket gott.

Vi dricker Kerpen Graacher Domprobst Riesling Auslese trocken 2005 till en kall avocadosoppa med räkor och pepparrot. Till det äter vi baguette med smör och härlig långlagrad cheddarost.

Kall avocadosoppa med räkor och pepparrot

4 port

3 mogna avocados
0.5 l hönsbuljong
2 dl crème fraîche
0,5 kg oskalade räkor
2 msk riven pepparrot
2 msk finhackad dill
citron
salt
peppar

Dela, kärna ur och gröp ur avocadon. Kör den i mixer tillsammans med buljongen. Tillsätt crème fraiche, men spara 1/2 msk per person. Kör mixern ytterligare en liten stund till soppan är helt slät.Smaka av med citronsaft, salt och peppar, späd med lite vatten om soppan blivit för tjock. Ställ kallt 1-2 timmar före servering. Skala räkorna och hacka dem. Blanda dem med dill, pepparrot, resten av crème fraichen och lite svartpeppar från kvarn. Servera blandningen i soppan.

Inga kommentarer: