Denna moselriesling luktar utmärkt av citrus och persika.Lite spritsig och fruktig smak (vit persika) men inte så pigg som man kunde önska och saknar till viss del den stil och finess som jag tycker utmärker en riktigt bra riesling. Vinet funkade dock mycket bra ihop med maten som bestod av en förenklad Tom kha gai-soppa.
Förenklad Tom kha gai
2 kycklingfiléer
1 1/2 burk kokosmjölk
1,5 dl vatten
3 limefrukter
1 chilifrukt
3 msk stark asiatisk chilisås
2 msk fisksås
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
2 tsk socker
6 coctailtomater
6 champinjoner
en näve hackad koriander
Koka upp vatten och kokosmjölk. Sänk värmen och slå i fisksås, socker, cilisås och pressad lime. Tillsätt kycklingfiléerna i tunna skivor, skivad paprika och chili i strimlor. Sjud några minuter tills kycklingen är klar. Lägg i skivade champinjoner och delade tomater. Stö över koriander och servera.
Servera nudlar till om du vill ha lite matigare soppa. Jag var inte så hungrig och tog i paprikorna istället. Kanske inte så traditionsriktigt med ingen i det här hushåller kommer från eller har ens besökt Thailand.
Chilifrukten kan uteslutes då den förmodligen inte gjorde varken till eller från.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar