Anpassad sökning

söndag, mars 08, 2020

2016 The Hess Collection Pinot Noir Hess Select

2016 The Hess Collection Pinot Noir Hess Select

Donald Hess är konstentusiasten som blev rik på mineralvatten i Schweiz och på 1970-talet köpte mark på Mount Veeder. Så småningom blev det också ett vineri. Detta var så pass stort att det också fick tjänstgöra som galleri till Donalds redan då imponerande konstsamling.

Sedan några år är Donald Hess pensionär sig men innan han drog sig tillbaka utvecklade han vinaffärerna till Sydafrika, Argentina och Australien. Även i Kalifornien har verksamheten växt.  

Konstsamlingen har också utökats och gallerier öppnats i Argentina och i Sydafrika.  Men om vi håller oss kvar på Mount Veeder och vin från the Hess Collection som just nu finns att köpa i Sverige, handlar det om Chardonnay och Pinot Noir.  Pinnen kostar 189 kr och det vita vinet ytterligare en tia. Sigva importerar.   

Ugnsgrillad kyckling från REKO.
Den största delen av druvorna kommer från Santa Lucia Highlands i Monterey County. Ett område där det främst odlas Pinot Noir och Chardonnay. Vinet har legat 12 månader på neutrala franska fat.

I den ganska maffiga doften hittar vi mörka björnbär och vinbär men även röda körsbär och kryddor. Jen hävdar med bestämdhet att det också finns en ton som påminner om en av parfymerna från Hotel Costes i Paris.

I munnen upplevs vinet som kraftfullt och fylligt med massor av mörka bär, lakrits, kryddor och en hel del fat. Vi gillar vinet men den som vill dricka en klassisk Pinot Noir får leta på annat håll.

Vi dricker det goda vinet till ugnsgrillad kyckling med skysås och pommes med dip. Fungerar finfint!

Grillad kyckling med citron och rosmarin, skysås, sallad, pommes och dip.

Inga kommentarer: