Anpassad sökning

söndag, april 09, 2023

2018 Bogle Vineyqards Zinfandel Old Vine


1968 planterade familjen Bogle i Clarksburg sina första vinrankor. I tio års tid odlade Bogle druvor till andra vinfirmor men 1978 startades Bogle Vineyards. I dag är det syskonen Warren, Jody och Ryan Bogle som sköter verksamheten och firman går i frontlinjen när det gäller miljömedveten hållbar odling och vinmakande. Något som inte alls är självklart när det gäller vin i de lägre prisklasserna. Däremot är det snarare regel än undantag att de lite dyrare vinerna från Kalifornien produceras med stor miljömedvetenhet.


Härlig KRAV-ryggbiff från pensionerad sörmländsk mjölkko. 

Jag brukar gilla Bogle Zinfandel Old Vine och årgång 2018 var inget undantag. Jag har haft vinet liggande sedan det inhandlades för två år sedan. Det kostade då 179 kr. 14 april släpps årgång 2020 på Sb. Priset kommer då att halka upp till 187 kr. Jag kommer att passa på att lägga vantarna på ett par flaskor som sedan får ligga till sig något år.

Bogle Zinfandel Old Vine är ett ganska enkelt vin och även om sötman upplevs som högre än knastertorr, kanske delvis beroende på att det är fin syra i vinet, är det långt ifrån de syltbomber som Sverige tycks älska. Vi dricker Bogle Zinfandel Old Vine till en härligt tjock bit ryggbiff som vi serverar på toskanskt vis, d v s skuren i strimlor på en bädd av ruccola med riven parmesan och citron. Svårare än så behöver det ibland inte vara.


Biff tagliata med ruccola, pressad citron och parmesan.

Inga kommentarer: