Enkelpanerad torsk med smulat knaperstekt bacon, bönpommes och hollandaisesås. Till det väljer vi en Pinot Noir från Storm Wines i Santa Ynes Valley, Santa Barbara. Bakom Storm Wines ligger Ernest Storm. Ernest växte upp i Sydafrika, utbildade sig vid en jordbruksskola och arbetade under några år som vinmakare i Stellenboch innan han flyttade till Santa Barbara i Kalifornien. 2006 startade han Storm Wines i liten skala men från 2013 är projektet mer än ett heltidsjobb. Ungefär samtidigt föddes också Storm Wines-South Africa i Hemmel-en-Aarde, sydost om Kapstaden.
Pinot Noir Santa Barbara County är integspinot hos Storm. I portföljen finns också ett antal vingårdbetecknade varianter som självklart har en något högre prislapp. Jag köpte vinet via SB:s ordervaror i höstas och flaskan kostade 499 kr. Både Jen och jag tyckte mycket om vinet men priset är nog lite för högt jämfört med vin av ungefär samma kaliber från mellersta Kalifornien. I doften hittade vi jordgubbar, björnbär, chark och buljong. Syran är relativt hög och i smaken handlar det om blandade röda och mörka bär tillsammans med kryddighet och aningen fat.
Enkelpanerad torsk med bönpommes, smulat bacon och hollandaisesås. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar