Anpassad sökning

lördag, februari 10, 2024

2006 Bimbadgen Family Selection Jolly Jake Shiraz


2006 Bimbadgen Family Selection Jolly Jake Shiraz

Hunter Valley ligger ungefär 30 mil norr om Sydney. Området är kanske mest kända för sina vita viner på Semillion men man gör också fantastisk Shiraz som är lite mer åt det eleganta hållet jämfört med kraftpaketen från Barossa. 

Bimbadgen är en del av Mulpha Australia. Om jag förstått det hela rätt är Mulpha ett investmentbolag med stora intressen inom bl a hotellsektorn. Den övervägande delen av Bimbadgens produktion säljs därför på restauranger och hotell med koppling till Mulpha.

Vinet vi druckit handlade vår gode vän Ali på plats för ganska många år sedan. Ali bor för tillfället utomlands men kom hem till Sverige för att fira jul och nyår. Han hade då inte tillgång till sin vinkällare men lyckades få fram en Shiraz som vi bestämde att vi skulle dricka till nyåraftonens ryggbiff. 

Jag är glad att Ali fick fram just detta vin. Det var en alldeles underbar Hunter Valley-shiraz som bara har mått bra av att en längre vilostund. I doften hittade vi blåbär, körsbär, läder och våt, salt sten. I munnen är det mjukt och halvfylligt med smak av plommon och körsbär. Den salta minerliga tonen finns även här.

Vi drack Bimbadgen till utmärk fin ryggbiff, potatisgatäng och bea. Funkade utmärkt!

Ryggbiff som vi käkade med potatisgratäng,
sallad och bearnaisesås.

Inga kommentarer: