Anpassad sökning

lördag, januari 13, 2024

2019 Rabble Wine Company Zinfandel Paso Robles


2019 Rabble Wine Company Zinfandel Paso Robles 

2010 startade Rob Murray Rabble Wine Company. 2021 såldes firman till snabbväxande O’Neill Vintners & Distillers som i dag är det sjunde största vineriet i Kalifornien. Rabble gör flera olika viner och i oktober släppte svenske importören Lively Wines Sweden AB ett par viner bland SB:s ordervaror. Bland annat den Zinfandel vi provat. Samtidigt kom det också en Cabernet Sauvignon. Båda kostade 249 kr och är enligt hemsidan slutsålda.


Vi drack 2019 Rabble Zinfandel till Ragù Bolognese och behövde kyla vinet lite extra innan middagen. Sötman upplevdes initialt som aningen för hög. Tyvärr hittar jag ingen info om årgång 2019 men 2021 har legat 10 månader på en blandning av franska och amerikanska ekfat där 25% var nya. Jag misstänker att ungefär detsamma gäller för den årgång vi provat. I doften hittar vi björnbär, plommon, svartpeppar och en grön ton. Dessutom lite mentol. I våra smaknoteringar har vi plitat ner svarta vinbär, björnbär, blåbär och svartpeppar. Smaken är relativt söt och som jag skrev tidigare behövde vi kyla vinet för att det skulle fungera perfekt till ragun. Rätter med mer hetta alternativt sötma hade varit ett ännu bättre val än pasta och köttsås. Rable själva rekommenderar vinet till "pulled pork sandwiches, smoked brisket and, best of all, Chinese takeout". 


Jag gör Ragù Bolognese med utgångspunkt i Kenji López-Alts enkla variant av rätten. Att jag kallar den enkel beror på att Kenji också har ett betydligt mer avancerat alternativ. 

Trots "enkelheten" funkar receptet utmärkt och blir jättegott! Men det blir så lätt lite freestylande i matlagningen och därför lägger jag inte upp något recept på bloggen. Istället länkar jag till YouTube ovan.



Vi valde att servera köttsåsen med toglioni. Dagen innan svängde vi förbi Melanders på Åsögatan i huvudstaden för att handla deras fantastiska gravade lax. I butiken fanns det pasta av ett fabrikat varken Jen eller jag provat förut. En sådan chans kan vi så klart inte missa och ett paket inhandlades. 

Det visade sig vara ett bra beslut! Jättefin, tuggig pasta. Tyvärr kan jag inte länka till producenten då min snabba eftersökning inte ledde någonstans. Men har ni vägarna förbi Melandes är rådet att handla ett paket och testa själv!

Ragù bolognese med taglioni och parmesan.

Inga kommentarer: