Anpassad sökning

lördag, december 02, 2023

2018 Three Sticks Chardonnay Durell Vineyard

2018 Three Sticks Chardonnay Durell Vineyard

Namnet på firman som gör denna fina Chardonnay kommer från ägaren Bill Price III. Bill gick high school på Hawaii. Med tanke på att hans namn innehåller numret tre som skrivs ut III, kallade hans kompisar honom för Billy Three Sticks. 

Vinfirman Three Sticks startades 2002 som en del av Price Family Vineyards & Estate. Denna firma äger bl a flera vingårdar i Sonoma. De mest namnkunniga är Durell och Gap's Crown. 

Jag har letat men tyvärr inte hittat någon information om vinet förutom det som framgår av etiketten. Men vi gillade Three Sticks Chardonnay Durell Vineyard väldigt mycket. Men smakar det så kostar det! Vinet finns i beställningssortimentet för 757kr. Divine importerar och erbjuder även 2020 Chardonnay Sonoma Coast för 591kr. 
Vinets doft är mycket komplex. Jen beskriver det som "en gulblommig symfoni". Melon och citrus är definitivt delar i denna. I smaken hittar vi ananas, fat, smörkola och citrus. Vinet är både frächt och krämigt på samma gång.

Maten som vi serverar till det goda vinet är mycket enkel. Vi köper färdiga svampravioli, steker lite champinjoner och river över parmesan. Smaskens!

Ravioli med svampfyllning, stekta champinjoner, parmesan och basilika.

Inga kommentarer: