Anpassad sökning

fredag, januari 03, 2020

2016 Cline Family Cellars Zinfandel Ancient Vines

2016 Cline Family Cellars Zinfandel Ancient Vines

1989 köpte Fred Cline en hästgård i Carneros och flyttade till Sonoma County med sin fru Nancy. Innan dess hade Cline Family Cellars utgått från Oakley i Contra Costa County, någon timmes bilresa åt sydväst. Det är fortfarande därifrån som Cline hämtar druvor till sin serie Ancient Vines.

I beställningssortimentet på Sb finns hela serien Ancient Vines med Zinfandel, Carignan och Mourvedre. De två första kostar 149 kr/flaska och Mourvedre 171 kr. Importerar gör Wine Affair. 

300 hektar finns kvar

Det var på 1800-talet som italienska- och portugisiska immigranter planterade vinrankor i Oakley. Klimatet i Contra Costa County liknade det hemma i Europa och många hundra hektar mark blev till vingårdar. I dag finns 300 hektar kvar och över hälften är planterade med Zinfandel.  

2016 Ancient Vines Zinfandel har en fruktig doft med solmogna björnbär och körsbär. Vi hittar också eukalyptus, vanilj och en svagt rökig ton. Vinet har legat på en blandning av franska och amerikanska ekfat men jag hittar inte någon närmare information om hur länge.

I smaken är det återigen solmogna, söta bär som spelar huvudrollen. Det handlar främst om hallon, björnbär och blåbär. Vinet är både lätt och fylligt på samma gång och lite syltigt utan att vara sötkladdigt. Gott men till mat rekommenderas heta eller söta smaker för att det ska bli mitt i prick.

Vi dricker 2016 Zinfandel Ancient Vines till mac 'n' cheese och entrecôte med söt och het bbq-sås.

Entrecote, bbq-sås och mac 'n' cheese med pankotäcke.

Inga kommentarer: