Anpassad sökning

söndag, december 23, 2018

2016 House of Cards Wines Napa Red Wine


Bakom detta vin ligger basketlaget Houston Rockets 229 cm långe före detta center Yao Ming. Av många ansedd som en av NBA:s bästa centrar genom tiderna.

Efter att Yao Ming blivit idrottspensionär startade han 2011 Yao Family Wines. Firman har satsat på flera olika vinetiketter. I topp finns YAO MING Napa Valley och de lite enklare Napa Crest. Ännu ett snäpp under dessa, eller åt sidan, finns House of Cards som endast gör ett vin.

Exakt vilka druvor som ingår i blandningen har jag inte lyckats ta reda på men i årgång 2012 bestod denna av "A whimsical blend of Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel and a little Petite Verdot and Syrah." 

Oavsett hur det ligger till med druvor kan vi konstatera är att 2016 House of Cards Napa Red Wine är ett utomordentligt bra vin. I doften hittar vi svarta och röda vinbär, plommon, körsbär, choklad och fat. Dessutom rör sig tankarna tankarna mot något salt. Oklart vad... I den fruktiga smaken återkommer svarta vinbär, körsbär och choklad. Här finns också en grön, örtig not och ceder.

House of Cards Napa Red Wine finns i beställningssortimentet och kostar 289 kr. Importör ar Vinopia som inom kort tyvärr ska avveckla sin verksamhet. Det utnämner jag till årets tråkigaste vinnyhet!

Vi dricker House of Cards till rullader på lövbiff med bacon och dijonsenap som vi serverar med en kall sås på ädelost, ugnsrostad sötpotatis och pimentos de padron. Smaskens!

Lövbiffsrullader med rostad sötpotatis, pimentos de padron och 
kall sås med ädelost.

Inga kommentarer: