Anpassad sökning

tisdag, oktober 03, 2023

2021 A Tribute to Grace Wine Company Grenache

 
2021 A Tribute to Grace Wine Company Grenache

2006 flyttade  Angela Osborne från Nya Zeeland till Kalifornien med ett enda mål i sikte, att göra vin på druvan Grenache. Angela startade A tribute to Grace vars namn är en hyllning till mormor Grace och i dag gör firman en hel drös med Grenache från olika vingårdar. Succé har varit monumental!

Instegsnivån är det vin vi druckit och som vi hade till fläskkött på spett med rostad potatis, en fruktig sallad med melon och en jalapeñosås som blivit något av en favorit hos oss de senaste åren.   

Vinet doftar plommon, bigarråer, björnbär, mjölkchoklad och lite fat. I munnen är vinet aningen kärnbittert och även här finns det en ton av mjölkchoklad tillsammans med både hallon och jordgubbar samt körsbär. Superhärligt!


Jalapeño- och koriandersås

3 jalapeños
1 liten bunt färsk koriander, både blad och tunna "kvistar"
5 vitlöksklyftor
1 dl majonnäs
2 msk limejuice
2 msk olja (vi använder oftast raps)
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör till en mjuk och krämig sås. 
Vill man ha en mildare sås tar man bort kärnor och mellanväggar på chilifrukterna.

Vi hittade receptet på bloggen fifteen SPATULAS för några år sedan och det har snabbt blivit en favorit till allt möjligt. 


Fläsk på spett, ugnsrostad potatis, melonsallad och örtig jalapeñosås.

Inga kommentarer: