Första stoppet blev Magnus Johanssons bageri och konditori, där vi skaffade lite matsäck till resan. |
När vi startade från Stockholm sken solen men väl framme på västkusten hade det börjat regna och vi höll oss mest inomhus och sparade promenaden i den vackra lilla byn till nästa dag. Istället såg vi oss om på hotellet som består av flera mindre byggnader och som snart kommer att växa med 25 nya rum.
Under vårt korta besök bodde vi fantastiskt med brygga precis utanför fönstret och med utsikt rakt ut i den bohuslänska skärgården. Här kunde jag stannat länge!
Istället gjorde vi oss i ordning och begav oss till hotellets restaurang där vi fick ett bord som bokstavligt talat låg på pålar ute i havet. Menyn var kort och självklart stod råvaror från havet i fokus. Jen och jag tänkte tydligen likadant då vi båda beställde löjrom till förrätt och kungsflundra till huvudrätt.
Jag gillar menyer med få rätter. |
Vi gillade att det var bra geografisk spridning av vinerna i restaurangens vinlista och satsade på en bärig och rödfruktig pinot från The Crossings i Awatere Valley på Nya Zeelands sydö. Vinet som finns i beställningssortimentet på Sb för 119 kr, har en ganska anonym doft. Vi hittade smultron, kryddor och fat. Smaken var lite mer expressiv med hallon, jordgubbar och ek. Fruktigt, enkelt och gott!
Trots att det fanns amerikanska viner valde vi en Pinot Noir från Nya Zeeland. |
Löjrom från Vänerna med blin, rödlök, gräslök, örter och avrunnen filmjölk. |
Pocherad kungsflundra med sparris, tryffelkrokett och hummer-beurre blanc. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar