Anpassad sökning

lördag, mars 27, 2021

2017 J. Lohr Syrah South Ridge


För några veckor sedan bestämde vi oss för att steka köttbullar och servera med potatispuré, brunsås och rårörda lingon. Till detta tog vi fram en flaska Syrah från Paso Robles som släpptes i Sb:s ordinarie sortiment 1 september 2020. Finns för närvarande i över 150 butiker runtom i landet.Vi har provat vinet vid ett par tillfällen och tycker det levererar fint. Priset ligger på 170 kr.

Druvorna till vinet kommer från flera olika vingårdar. Runt 45% odlas i vingårdar som är något svalare och 30% kommer från vingårdar som räknas som aningen varmare De sista 15 procenten kommer från en höghöjdsvingård i Creston District AVA. Förutom 95% Syrah består vinet av 4% Mourvedre och 1% Viognier. J. Lohr är certifierat enligt California Sustainable Winegrowing.

Vinet har en fruktig doft av smultron, jordgubbar och körsbär. I den saftiga smaken har de röda bären ersatts av mörkare björnbär och svarta vinbär. Här finns också choklad och kryddor. Några tanniner hittar vi också. Det handlar inte om någon större komplexitet men trots det gillar vi South Ridge Syrah!

Potatismos och köttbullar med gräddsås, rödkål, ättiksgurka och mintgelé.

Inga kommentarer: