Anpassad sökning

söndag, januari 02, 2011

2008 Calera Pinot Noir Central Coast


Josh Jensens bas-pinot har vi druckit tidigare men frågan är om inte 2008:an från Calera Wine Company är den bästa hittills.

Druvorna kommer från tio olika vingårdar i Monterrey, San Luis Obispo, San Benito och Santa Clara Counties, som plockades i september/oktober. Hälften av druvorna jästes i hela klasar och vinet fick ligga 11 månader på franska ekfat där 10% var nya. Alkoholhalten hamnade på 14,4%. Något som inte alls stör. Nästan 13 000 lådor gjordes av detta förhållandevis billiga vin som fick 91 poäng i Wine Spectator och 90 i The Wine Advocate.

Den något parfymerade doften innehåller körsbär, vinbär och hallon tillsammans med läder, jord och kryddor. Körsbär återkommer i smaken som också innehåller jordgubbar, svartpeppar och örter. Eftersmaken hänger kvar ganska länge.

Vi dricker 2008 Calera Pinot Noir till lax i papper med mozzarella. Mums!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag drack det för ett tag sedan och gillade det också! Hittade jäkligt mkt rotfrukter i det, annars ganska liknande intryck.

Du som druckit tidigare årgångar, hur funkar det att lagra (om du gjort det alltså)?

Tack för en bra blogg!

/A

johan p sa...

Hej och tack!

Jag har ingen erfarenhet av att lagra Caleras viner. Dock fick jag en flaska över efter nyårsfirandet och den tänkte jag låta ligga 2-3 år.