Anpassad sökning

söndag, december 12, 2010

2007 Walter Hansel Winery Pinot Noir The North Slope Vineyard


Hansels viner gör ofta succé hemma hos oss och det gjorde även denna Pinot från 2007. Vinet har fått goda omdömen både från Robert Parker och Frankofilen och det kom 360 buteljer till vinkällarbutikerna i månadsskiftet och en del flaskor finns fortfarande kvar. Walter Hansel Winery gör varje år ungefär 5000 lådor Pinot Noir.

Vinet har en röd doft med körsbär, nypon och lingon. Det finns en bonnig, lite grov ton tillsammans med gummi, örter och trä.

Smaken innehåller jordgubbe och hallon, både röda och svarta vinbär tillsammans med kryddor. 14,5 % alkohol är stiligt integrerade. Vi njuter i fulla drag!

Vi dricker denna Pinot till laxfiléer som bakats i paket med mozzarella, grillad paprika, oliver och soltorkade tomater. Fungerade förträffligt!


Lax i papper med mozzarella

2 pers

2 portionsbitar laxfilé a 150-200 g
2 skivor mozzarella
1/2 grillad paprika, strimlad
8 svarta oliver utan kärna, strimlade
4 soltorkade tomater, strimlade
salt
svartpeppar
ev. en nypa peperoncino

Salta och peppra fisken. Placera laxbitarna i bakplåtspapper och lägg på mozzarellaskivor, paprika, oliver och tomat. Strö eventuellt över peperincino. Baka i ugn 200° i 15 minuter.
Lax i papper med mozzarella, oliver, soltorkad tomat och paprika.
Serveras med persiljestekt potatis, grillad fänkål och citron.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter riktigt bra. Även Håkan Nilsson har berömt vinet. Combon med lax låter också spännande. Förbannat trist med inbrottet. Jag har vänner som råkat ut för samma sak och dom var inte glada. En i gänget har satt en låda med Explorer i blickfånget och annan yrsel krök för att om möjligt slippa "vintjuvar". Får se om det hjälper. Drack häromdagen ett vin som jag aldrig hört talas om Chimney Rock 1985 från Napa V. En ren Cab S. Riktigt bra och ingen gissade på att vinet skulle vara så gammalt. Stod upp och höll formen hela kvällen./Höganäs

johan p sa...

Chimney Rock känner jag inte till mer än till namnet men det låter spännande. Var det privatimporterat?

Anonym sa...

Köpt på auktion i Paris för 500 kr av en i vingänget.
USA viner på auktion i Frankrike är tydligen billigt men det förvånar mig inte med tanke på patriotismen i Frankrike som ibland når oanade höjder./Höganäs