Anpassad sökning

lördag, januari 29, 2011

2007 Windsor Sonoma Cabernet Sauvignon Alexander Valley

2007 Windsor Sonoma Cabernet Sauvignon Alexander Valley

Tidigare i veckan ramlade jag över snygg, billig och ekologisk entrecôte och fredagens middag var delvis given. Återstod bara att bestämma vad som skulle ackompanjera köttet, både på tallriken och i glaset.

Trofiette passar bra i sallader
Det blev till slut en sallad på bland annat grillad fänkål och rödlök, apelsin och trofiettepasta med en syrlig citronvinägrette. Till detta ett vin som vi provade för ett år sedan och som med sin relativt höga syra borde passa. Om det är tiden eller flaskvariation som ligger bakom låter jag vara osagt men fredagens Cabernet Sauvignon från Windsor Sonoma Winery i Healdsburg levererade inte som jag hoppats.

Vinet påminner faktiskt mest om en Zinfandel med sin doft av blåbär, hallon och vinbär tillsammans med lakrits, svartpeppar och fat. Vi hittar också något som närmast påminner om danska flæskesvær.

I den ganska syltiga smaken hittar vi samma slags bär tillsammans med choklad (närmast Lindt Bluberry Intense) och fatvanilj. Det finns fortfarande gott om tanniner men ingen syrlighet alls och det var just den vi var ute efter till den syrarika maten. Nu blev det bara knappt godkänt.


Entrecôte med fänkål- och apelsinsallad

2 pers

2 entrecôte
smör
peppar
salt
1 fänkålsstånd
1 rödlök
2 dl trofiettepasta
5 stora rädisor, skurna i grova bitar
200 g ruccola
2 apelsiner, filéade
25 g flagad mandel, rostad
parmesan
 

Citronvinägrett
1-2 msk citronjos
1/2 dl olivolja
salt
peppar

Halvera fänkålsståndet och stek på grillgärn. Skär löken i klyftor och stek i olja utan att det tar färg. Bland samman vinägretten. Lägg ruccola, apelsinfiléer, fänkål, lök, rädisoroch pasta i en skål. Blanda med vinägretten. Lägg upp på tallrikar och strö mandel över Avsluta med lite hyvlad parmesan.

Stek köttet och låt vila 10 minuter. Skiva och lägg upp vid sidan av salladen.

Entrecôte med fänkål- och apelsinsallad

Inga kommentarer: