Anpassad sökning

lördag, januari 19, 2008

2005 Becker Steinhauer Veldenzer Kirchberg Reisling Auslese

2005 Becker Steinhauer Veldenzer Kirchberg Reisling Auslese


Det har vinet har precis lagom sötma och syra för att matcha lite syrliga frukt och bärdesserter. Vinet som fortfarande är mycket ungt, doftar fläder, vit persika och mineral. I smaken återkommer detsamma men också apelsinblomshonung.

Jag gillar DN:s matskribent Jens Linder. Vi är inte DN-prenumeranter men köper oftast tidningen på söndagar när bilagan innehåller recept av Jens. Förra söndagen skrev han en artikel om om billig mat i den fattiga månaden januari. Artikeln innehöll recept på några utsökta soppor som vi redan provat och tyckt mycket om. Men en varning utfärdas för tomatsoppan där mängderna i receptet inte stämmer alls! Det fanns också med ett recept på en dessert som vi testade i dag och som är precis så fräsch som jag trodde.

Basen till dessertsåsen ska bestå av kvarg men på grund av flickvännens laktosintollerans använder vi Valios laktosfria crème fraische istället. Planerar att till nästa gång använda en kombo av hårt vispad grädde och crème fraische.


Ananas med hallon och blåbärssås

4 pers

1 färsk ananas
100 g hallon och blåbär
1 dl crème fraische
1 tsk pressad apelsin
1 msk strösocker

Skär bort skal och rotstock från ananasen. Skär den i mindre bitar. Vispa bär, crème fraische, socker och apelsin fluffigt. Servera ananasbitarna med såsen

Inga kommentarer: