Anpassad sökning

onsdag, december 18, 2013

2011 Charles Smith Viognier Lawrence Vineyard


Lawrence Vineyards som ligger strax utanför den lilla staden Royal City i Grant County, Washington State, drivs av Josh Lawrence som själv gör vin under namnet Gård Vintners. Att bokstaven å finns med i namnet kan ha att göra med att släkten Lawrence har rötter i Skandinavien.

Egentligen finns det inte en Lawrence Vineyard utan två. Corfu Crossing och Laura Lee. Men tydligen tyckte Charles Smith att det lät bättre med Lawrence. Vinet finns i beställningssortimentet för 299 kr. Handpicked Wines importerar.

Vi dricker vinet till en kycklinggryta smaksatt med saffran och till detta serverar vi ris som blandats med riven kokos och torkad aprikos, Smakrikt så det förslår och mat med mycket smak är precis vad det här feta vinet med tropiska toner, behöver för att komma till sin rätt.

I doften finns det en hel del söta, mogna päron, melon och exotiska frukter. Vi hittar också ACO-fruktkola. mineral och vanilj.

Det första som slår oss när vi smakar är att det är väldigt mycket fat. Så pass att det nästan dominerar över frukten. Vi blir förvånade av att vinet legat på franska fat där endast 10% var nya. Uppgifter om hur länge har jag inte lyckats gräva fram. Trots att Viognier sällan rekommenderas för lagring borde nog 2011 Viognier Lawrence Vineyard få ligga ner ett eller ett par år. Det är nämligen förutom ek-invändningen ett fantastiskt bra vin. Förmodligen den bästa Viogner jag smakat. 

Kycklinggryta med saffran, kokosris med aprikos,
rostad broccoli och melonkärnor.

Inga kommentarer: