Anpassad sökning

lördag, mars 08, 2008

2006 Dönnhoff Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling Spätlese Trocken

Något förvånande består endast 25% av druvodlingen i Nahe av Riesling. I Hermann Dönnhoffs vingårdar ligger dock andelen Riesling på 80%. Felsenberg, eller rättare sagt delar av den är en av de senaste vingårdar som kommit i Hermann Dönnhoffs kontroll. Den ligger i distriktets sydvästliga delar, strax öster om byn Schlossböckelheim.

Vinet har ung doft med våta stenar, citrus, saffran och exotiska frukter. I munnen är syran knivskarp och citrussmaken påtaglig men även friska gröna äpplen tar stor plats. Till den ganska syrliga, något specialanpassade fisken är det mycket bra men på egen hand blir syran för stor.


Bergtunga Provencal

2 pers

8 små bergtungsfiléer
1 msk smör
salt
vitpeppar
10 cm purjolök
½ citron
1,5 msk Dijonsenap
1 dl crème fraîche
½ dl vispgrädde
3 msk frysta provencalska örter

Sätt ugnen på 200 grader. Riv skalet på citronen. Rulla in zest i sjötungsfiléerna och sätt dem i portionsformar. Pressa citronsaft över. Finstrimla purjolöken och bryn den hastigt i lite smör. Häll över purjon i en skål. Häll sedan i crème fraîche, vispgrädde och dijonsenap. Lägg i örterna. Koka upp. Häll såsen på fisken. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med ris och någon grönsak.


Inga kommentarer: