Anpassad sökning

lördag, december 01, 2007

2006 Würzburger Stein Silvaner Kabinett

Många vi känner verkar ha traumatiska upplevelser av matbespisningens salladskål i skolan men det har varken jag eller Jen (vitkålssalladen på min nuvarande skola ska vi dock inte tala om). Späd och mjäll salladskål är en underskattad grönsak som bara funnits i Europa i ungefär 60 år. I Asien har den däremot använts mycket långt tillbaka i tiden. Den kallas ibland också Kinakål.

Idag gjorde vi till förrätt en sallad med strimlad salladskål, avokado och mycket stenbitsrom. Till detta en dressing av majonnäs och yoghurt. Vinet var en premiär för oss, ingen av oss hade tidigare provat Silvaner men båda tyckte att 2006 Würzburger Stein Silvaner Kabinett var mycket god.

Att vinet kommer från Franken är inte svårt att räkna ut när man ser den karakteristiska bocksbeutel-flaskan. Juliusspital gör inte bara bra viner, deras Riesling är ganska fantastisk, det är också ett sjukhus och äldreboende. Silvanern från 2006 doftar citron och tropisk frukt och har en hint av mineral. Smaken har även den citron men också päron-split, melon och i eftersmaken kommer en blommig, något parfymerad smak fram.

Inga kommentarer: