2004 Château de Cruzeau
Torrt vitt vin från Pessac-Léognan i norra delen av Graves, strax söder om staden Bordeaux gjort på 100% Sauvignon blanc. Vinet doftar persika och exotisk frukt och har mycket mineral i smaken som också den innehåller exotisk frukt (mango) och fat. Mycket gott!
Vi dricker Château de Cruzeau till ugnskokt bergtunga med apelsinsky, sauterad savoykål och bacon som får koka ihop med en skvätt grädde och lite honung. Till detta serverar vi kokt potatis. Vinet fungerar utmärkt till fisken med den krämiga savoykålen och den syrliga apelsinskyn.
Vi dricker Château de Cruzeau till ugnskokt bergtunga med apelsinsky, sauterad savoykål och bacon som får koka ihop med en skvätt grädde och lite honung. Till detta serverar vi kokt potatis. Vinet fungerar utmärkt till fisken med den krämiga savoykålen och den syrliga apelsinskyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar