Anpassad sökning

onsdag, december 19, 2007

2004 JanKris Riatta Estate

Jag har svårt att stå emot och inte chansa när det kommer nya lite billigare amerikanska viner till Sb och precis så var det med JanKris Riatta Estate. Denna blanding av 50% Sangiovese, 25% Cabernet sauvignon och 25% Zinfandel kommer från Paso Robles i Kalifornien, ungefär mittemellan San Fransisco och Los Angeles. Det något udda namnet kommer från January och Kristin, döttrar i det familjeägda företaget.

2004 JanKris Riatta Estate har fått ett ganska blandat mottagande av svenska vinskribenter. Vissa tycker att vinet är riktigt bra medan andra ger det betydligt mindre smickrande betyg.

Vi tycker att vinet doftar fat, lite lakrits och körsbär. Doften är mycket bärig. Också smaken avslöjar att vinet legat på fat (12 månader på amerikansk ek). Lakritsen och körsbären återkommer. Syran är ganska låg - för låg och efter en timmes luftning finns det ingen strävhet kvar.

2004 JanKris Riatta Estate är inte något vin som sätter djupare spår men det är helt ok en osdagskväll till hamburgare med rivna morötter, majonnäs och ättiksgurka.

Inga kommentarer: