Anpassad sökning

lördag, mars 02, 2013

2011 Sokol Blosser Delinea 300 Pinot Noir


Vad dricker man för vin till Corn dogs? Jag har ingen aning men bestämmer mig för att prova med Delinea 300 från Sokol Blosser som släpptes på Sb 1 mars till det facila priset av 99 kr.

Vinets namn kommer delvis från de 300 fot över havet där Dundee Hills vulkaniska jord möter de finkorniga avlagringar som uppstod för 15 000 år sedan när en stor flod flöt fram över denna del av Oregon och där det idag odlas Pinot Noir.

Det går inte att läsa ett enda ord om Delinea 300 på Sokol Blossers hemsida. Vinet har istället fått en ganska innehålls- och meningslös egen hemsida. Jag har svårt att förstå vitsen med det. Däremot gillar jag Delinea 300 som har en kryddig, fruktig doft med körsbär och hallon. Här finns också en trevlig antydan om rökt kött.  Hallon, körsbär och kryddor återkommer i smaken tillsammans med antydningar om fatlagringen.

Hur gick det då med kombinationen Pinot Noir - corn dogs?  Jodå! Det är knappast så att korven förhöjer smaken på vinet eller tvärtom men någon kollision mellan vin och frankfurter blev det inte.

Corn dogs är förresten galet trevligt, men välj en god Frankfurter istället för billig skräpkorv!


Corn dogs

4 st

4 Frankfurter-korvar
4 bambu grillspett
1, 25 dl majsmjöl
1, 25 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1, 25 dl mjölk

Blanda allt utom korvar och grillspett och vispa tills du har en jämn smet. Torka av korvarna med hushållspapper och stick in bambugrillspett. Täck korvarna med majssmeten och fritera 4-5 minuter i 170-gradig olja. Servera med senap och chili sauce.


Corn dog med creamed corn och guacamole. Senap och chili sauce
serverades separat men är helt livsviktiga!

Inga kommentarer: