Anpassad sökning

fredag, mars 29, 2013

2007 Ojai Syrah Presidio Vineyard


I nördiga hamburgerkretsar har Yummy Potato Rolls blivit något av en snackis den senaste tiden. Jen och jag har provat de goda bröden när hamburgare.org arrangerade Bun Meat Bun i Flippin' Burgers lokal på Kungsholms strand i februari men nu var det dags att stoppa våra egna köttpuckar i de omtalade bröden.

Jag tog bilen till Midsommarvägen 12 i Midsommarkransen för lägga vantarna på potatisfrallorna som säljs frysta i 12-pack för 120 kr. Har man inte möjlighet att ta sig till Midsommarkransen går det också att köpa bröden på postorder från USAGodis.se. Där kostar fyra färska bröd 35 kr + 29 kr i frakt.

Yummy Potato Rolls
Hur står då dessa bröd sig i jämförelse med den enda konkurrenten (som jag känner till) Magnus Johansson? Bra faktiskt men våra bröd var ganska hårt gräddade och jag misstänker att det var detta som gjorde dem aningen torra och minskade förmågan att suga upp köttsafterna. Men det är inget snack om att det är hög klass på bullarna från Midsommarkransen och om man bor utanför Stockholm och vill ha "riktiga" bröd till sina hamburgare är det perfekt att kunna beställa Yummy Potato Rolls på postorder. Hemma hos oss är det dock fortfarande Magnus Johanssons bröd som regerar!    


Till våra potatisfrallor och högrevspuckar med dubbla skivor fulost blir det Syrah från favoriten Ojai. 2007 gjorde Adam och Helen Tolmach 187 lådor Syrah med druvor från Presidio Vineyard. Vinet är fortfarande ungt och har många år framför sig men gillar man ung Syrah blir det inte mycket bättre än så här.

I vinets doft hittar vi flera sorters bär. Här finns körsbär, björnbär, svarta vinbär och hallon men någon fruktbomb är det ändå inte. Andelen gräs, örter, vanilj, chark och jord är åtminstone lika stor.

I munnen är vinet tuggigt och ganska sött med silkeslena tanniner. Hör finns en svag rökighet tillsammans med smak av hallon, mörka körsbär och björnbär. På toppen av alltihop ligger några drag med svartpepparkvarnen och en antydan om sommarens bbq-fester.

Det här är riktigt, riktigt bra och jag kan bara applådera Adam och Helen Tolmach för att de har gjort det igen. Det finns fortfarande flaskor kvar i Sb:s vänkällarbutiker. 2007 Ojai Syrah Presidio Vineyard kostar 379 kr.

Inga kommentarer: