Urgoda mediumheta chipotlechips från Blair's. |
Eftersom vi även denna gång använde en het chipotlesås och tryckte i några chipotlechips var det självklart att det skulle drickas zin. Eftersom mina beställningar från beställningssortimentet ligger och väntar i butiken på Råå i Skåne blev det att handla i Sicklabutiken och valet föll på 7 Deadly Zins från Michael David Winery i Lodi. Vinet som är i typisk Lodi-stil med bland annat få och mjuka tanniner, är gjort på en blandning av Zinfandel från gamla rankor, Petite Sirah och Petit Verdot. Hur gamla rankorna är eller hur stor andel av de olika druvorna som finns i vinet framgår inte på hemsidan.
Jag har druckit flera årgångar av 7 Deadly Zins och även om det långtifrån är något "bra" vin är det perfekt till mat som i dag och det är lätt att förstå att det gjort succé i Sverige. Jag kan egentligen inte säga speciellt mycket om skillnad mellan årgångarna förutom att det skett en uppryckning från den ofokuserade 2005:an.
7 Deadly Zins 2008 doftar massvis av både röda och mörka bär och frukt (plommon). Här finns viol, svartpeppar, bakpulver och något mindre trevligt från kemhyllan (aceton?) och givetvis rejält med fat.
Smaken är också den fruktdriven och ekad och här finns en metallisk ton. Tyvärr blir det alldeles för mycket blåbärssoppa på egen hand och alkoholen på 15% är inte integrerad alls. Det blir underkänt för det här vinet från "the Zinfandel Capital of the World" men helt rätt tillsammans med burgarna.
Till dessert, dock utan något vin blir det ett experiment som inte känns helt klart men redan mycket smarrigt. Jag kallar det för en banoffee cheesecake med choklad eftersom det i stort sett är just det, en banofee paj ovanpå en chokladcheesecake med snickers och kakao. Recept kommer när kakan känns helt klar. Jag funderar på salta jordnötter...
Banoffee cheesecake med choklad |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar