Anpassad sökning

tisdag, juli 19, 2011

2007 Fleur de California Petite Sirah North Coast


Vi fortsätter testa några av betällningssortimentets lite billigare röda viner från Kalifornien. Denna gång har det blivit dags för druvan Petite Sirah från firman Fleur de California med bas i Carneros. Vinet kostar 149 kr.

Förutom Petite Sirah gör Fleur de California vin på Pinot Noir och Chardonnay. Ordinarie pris i USA för dessa viner ligger på moderata  $13-17. 

2007 Fleur de California Petite Sirah North Coast (det finns en variant med druvor från Central Coast också) är ett välgjort, habilt men enkelt vin utan någon komplexitet att tala om. Det är dock svårt att inte tycka om vinet, åtminstone när man som vi äter kamben med råstekta potatis, bbq-sås och coleslaw med ananas och marchmallows. Till den maten är kanske komplexa viner inte det första man tänker på.

I vinets doft hittar jag björnbär, körsbär och svartpeppar. En aning syltighet, fat och örter finns också med i bilden.

I smaken återkommer de mörka björnbären och röda körsbären men de har fått sällskap av blåbär. Också svartpeppar och fat återkommer. Syran är ganska hög och här finns en hel del tuggiga tanniner.


Coleslaw med ananas och marshmallows


En rejäl sats som säkert räcker till 6 eller 8 pers

3 l strimlad vitkål
140 g konserverad ananas, hackad
2 dl mini-marshmallows
60 g ananas juice
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 tsk senapspulver
salt
svartpeppar

Blanda  ananas juice, crème fraîche, majonnäs och senapspulver. Smaka av med salt, svartpeppar och ev. socker. Blanda med hackad annans och vitkål. Avsluta med att röra i marchmallows salta och peppra ev lite mer. Öka gärna mängden ananas efter tycke och smak.

Kamben som precis penslats med bbq-sås.

Inga kommentarer: