Anpassad sökning

torsdag, april 15, 2010

2008 McManis Family Vineyards Viognier


I söndags hade vi en liten middag som inleddes med ett vin vi provade på Hotell Borgholm i somras. Kommer dock inte ihåg om det var samma årgång. För att möta upp smakerna i vinet gjorde jag en ceviche med bland annat mango. Det hela serverades med friterat tortillabröd, skuret i små fina tårtbitar.

Förrätten var mycket god och fungerade utmärkt ihop med vinet som har en kryddig, blommig och fruktig doft med persika och diverse andra exotiska frukter vid sidan av gula äpplen, päron och grape. Här finns också ganska tydliga mineraltoner.

Vinet har bra syra och fin fruktighet med citrus och passionsfrukt. Ett mycket trevligt vin som är något mera matvänligt än Gnarly Heads variant som vi testade för ett tag sedan.


Ceviche med mango och avocado

7 pers (som förrätt)

500 g hälleflundrafilé, skuren i 1 cm kuber
1/2 kg oskalade räkor
1 mango, skuren i 1 cm kuber
2 avokados, skuren i 1 cm kuber
1 silverlök, finhackad
1 asiatisk chili, strimlad utan kärnor
2 dl koriander, löst packad, hackad
1 dl limejos
1/2 dl citrinjos
1/2 dl tequila
salt

Lägg fisk, mango, silverlök i en skål. Häll på lime, citrin och tequila. Ställ i kyl i ca 3 timmar. Tillsätt sedan skalade räkor, koriander och avokados. Smaka av med salt.

Servera gärna med friterade tortillabröd.

Ceviche med mango och avokado

2 kommentarer:

Mats L sa...

Ser gott ut, hur var vinet?

johan p sa...

Jag har ingen större erfarenhet av Viognier men tyckte vinet var riktigt bra! Det kommer inte att rocka din båt men vilket vin i den prisklassen gör det?

McManis Viognier gjorde ett strålande jobb till Cevichen men jag tror att mangon var nödvändig för att kombon skulle bli perfekt. Utan mangon hade jag hellre valt ett vin med ännu stramare ton, t ex en torr Riesling.