lördag, april 10, 2010
2007 Ravenswood Zinfandel Wintners Blend
Blev förvånad när jag upptäckte att jag inte skrivit om detta vin i någon årgång. Det tillhör trots allt tillsammans med Cline Zinfandel California mina favoriter när det gäller Zin för under hundralappen.
Jag trodde faktiskt länge att Ravenswood Zinfandel Wintners Blend var en ren Zin men precis som Clines variant är det en blend på flera olika druvsorter. Till 2007:an användes 84% Zinfandel, 8% Carignan, 6% Petite Sirah och ytteligare 2% ej namngivna druvor.
Ravenswood Zinfandel Wintners Blend är inget stort vin, oavsett årgång men det är habilt när det gäller att matcha kraftig, kryddig mat. I dag har vi det till hamburgare på levain med en blåmögelostcrème, bacon, avokado och champinjonketchup och kombinationen med vinet är så bra det kan bli till de ganska komplicerade smakerna.
Vinet innehåller både rejäla doser fat och sylt men dessa håller sig ändå inom anständiga gränser. Mörka bär, främst björnbär finns det gott om liksom kryddor.
Burgare på levainbröd med bacon, blåmögelost,
champinjonketchup och avokado.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar