I dag blir det Sancerre och gazpacho med räkor samt nybakat bröd. Fantastiskt i all sin enkelhet och enkelt är precis som jag vill ha det. Recept i listan till höger.
Rimbault-Pineau gör både Sancerre och Poilly-Fumé men då jag inte läser franska och inte hittar någon information på engelska eller svenska vet jag inte något om dem, förutom att deras Sancerre från 2007 är riktigt bra.
Vinet har alla de rätta doftelementen för en Sauvignon Blanc från Sancerre i ovanligt koncentrerad form. Här finns vinbärsbladen, nässlorna och mineralen men också grape och lime.
Samma saker återkommer i smaken men citrustonerna är om möjligt ännu mer komplexa. Bitterhet från grape, vass syra som i citron och fylligare dito som i lime.
Rimbault-Pineau gör både Sancerre och Poilly-Fumé men då jag inte läser franska och inte hittar någon information på engelska eller svenska vet jag inte något om dem, förutom att deras Sancerre från 2007 är riktigt bra.
Vinet har alla de rätta doftelementen för en Sauvignon Blanc från Sancerre i ovanligt koncentrerad form. Här finns vinbärsbladen, nässlorna och mineralen men också grape och lime.
Samma saker återkommer i smaken men citrustonerna är om möjligt ännu mer komplexa. Bitterhet från grape, vass syra som i citron och fylligare dito som i lime.
1 kommentar:
Ja, vad skall man säga. Konceptet låter gott. Sancerre är ibland ett minfält av mindre bra och bra producenter. Det här vinet verkar klockrent precis som jag vill ha det./Höganäs
Skicka en kommentar