Anpassad sökning

fredag, oktober 10, 2008

2006 Losada


När det kommer ett Bierzovin som ska finnas i Sb sortiment i åtminstone ett år är det såklart läge att prova. Precis som det brukar vara i de strategiska släppen är priset dessutom ganska moderat och ni som följer bloggen vet att jag är svag för Bierzo och deras Mencia-viner.

Jag är inte så vass på spanska men om jag förstått det hela rätt är Losada ett ganska nytt projekt som i och med introduktionen på Systembolaget kommer att skicka hälften av sin produktion till Sverige.

Vi provar vinet tillsammans med biffar av älginnanlår, hasselbackspotatis, syltade- och stekta kantareller samt en skysås med bl a lite röd vinbärsgelé.

Älginnanlårsbiffarna är helt fantastiska och det hela funkar utmärkt tillsammans med vinet som har en klart köttig doft med en hel del örtkryddor. Violdoften är påtaglig och Jen nämner också björnbärspastiller.

Även smaken är ganska köttig och kryddig och över huvud taget är det till stor del samma saker vi kommer fram till här som vi hittade i doften. Vint är fylligt, har lång eftersmak och en del tanninsträvhet.

Ett mycket bra bonnigt vin som det kommer att drickas mer av i det här huset när det vankas rustika rätter och framför allt blodiga biffar av ox eller vilt där jag tycker att Bierzoviner kommer som mest till sin rätt.

8 kommentarer:

Niklas J sa...

Hade Losada på en norra Spanien-provning igår. Var mycket imponerad - kändes som grymt mycket för pengarna! Gillar känslan av modern vinmakning men där traditionen inte trycks undan.

Bästa vinet var dock Santa Cruz de Artazu från Navarra och producenten Artadi! Kan varmt rekommenderas! Dekantering krävs dock ett antal timmar innan konsumtion!

Thomasla sa...

Provat Tierras de Luna 2005? Löjligt låga 67:-. Hade det i en blindprovning i somras och vi var fler som satte 90p och gissade Toscana... Ska prova Losado.

johan p sa...

Nej, Tierras de Luna har jag inte provat. 67:- låter föredömligt lågt. Tack för tipset!

Mina Vinare sa...

Se om du hittar några 2004or av Tierras de Luna bland hyllorna . Ännu bättre. Fick faktiskt hela 91 poäng av Jay Miller. Trodde knappt det var sant när jag läste det men det stämmer faktiskt. Däremot verkar det råda stor oenighet vilka druvor flaskorna verkligen innehåller. Har läst fyra versioner. Tar för lång tid att redogöra för alla men gör lite egna efterforskningar så kommer du att få en kul stund. Har provat bägge och skillnaden är inte enorm men 2004an är bättre. Måste vara största fyndet på SB.

Lycka till!

johan p sa...

Låter helt strålande! Ska absolut hålla ögonen öppna. Man skulle kanske ge sig ut på en Sb-turné och inventera hyllorna. Officiellt tycks det endast vara 2005:an som gäller nu.

Mina Vinare sa...

Jo, det stämmer. Fast för bara en månad sedan fanns det fortfarande 2004or på hyllan i en butik i Malmö. För två veckor sedan var det dock bara 2005or så kanske att det är kört nu - men det är värt att leta.

thomasla sa...

Javisst, 2004an är grym och i tillägg så har Stephen Tanzer gett den 92pinnar. Jag var mer
sparsam på mina 90p men det är ett härligt vin. Har oxå provat Luna Beberide från samma gård (finns på SB)och oxå den fick 90 p av mig men dagen efter var det dött tillskilnnad från Tierras de Luna som var vid full vigör. Testa!

Anonym sa...

Hej hopp

Hur kan tierras kosta 30 dollar i Usa och hur kan de ge ett vin för 69 spänn 92 och 90 poäng. måste vara unikt på bolaget.. jag tycker den nya 2006an är bättre än 2004an tillock med.. hur kan det vara så tyst om detta vin.. helt sjukt bra för pengarna!!!

http://90pluswines.com/Wine/5869D325