Anpassad sökning

lördag, juli 05, 2008

2007 Bründlmayer Langenloiser Rosé Zweigelt

2007 Bründlmayer Langenloiser Rosé Zweigelt

Det är fösta gången jag provar ett vin på druvan Zweigelt och första gången jag dricker rosé från Österrike. Bründlmayer är annars mest kända för sina viner på Riesling och i viss mån Grüner Veltliner.

2007 Bründlmayer Langenloiser Rosé Zweigelt dricker vi till mat men den är nog bäst på egen hand. Jen tycker vinet är OK – inte mer, medan jag är mycket besviken, speciellt efter att ha läst en hel del hyllningar.

Vinet doftar jordgubb, gräs och örter men det finns också drag av röda vinbär och smultron. Ett tag är vi inne på hallon men enas om att det är nog fel spår. Det något spritsiga vinet har hög syra men känns inte balanserat och har mest smak av röda vinbär och i viss mån av örter. Hur Bründlmayer lyckats med konststycket att få ett 12% vin att få en eftersmak som brinner av alkoholhetta är en bedrift i sig.

Vi är som sagt oeniga om det här vinet: OK enligt Jen, helkass enligt mig och sommarens rosébesvikelse.

4 kommentarer:

Paolo Rossi sa...

Snart har ni väl ändå testat alla rosé ur bolagets sortiment?! Kanske dags att ge sig på tungviktarna då; rosé Champagne ;-)

Ser att det provats en del på sistone - trevlig läsning!

johan p sa...

hej paolo,

lite oftare rosa champagne låter helt rätt men vinkontot är sååå litet…

senaste posterna (inte rosén) är mer baserade på minnet än på anteckningar. det blir lite fånigt om man bjudit hem folk att sitta med anteckningsblocket framme.

Paolo Rossi sa...

Då ska jag inte förstöra det med tips på underbar rosé Champagne! Men om det blir några slantar över någon gång så ta tillfället att testa Gossets rosé. Visst, den går loss på 450 pistoler men ibland är det värt det. Väldigt läckert tillsammans med mat dessutom, lättare fågelrätter exempelvis.

Annars är Duval-Leroy's rosé, som dessutom finns på halva, att rekommendera!

johan p sa...

tack för tipsen. kommer säkert till användning.