Anpassad sökning

onsdag, juli 23, 2008

2004 Havens Wine Cellars Merlot

Min farbror restauratören tittar förbi med en leverans av vilt – hjort och kanin. I dag blir det därför hjortgryta av samma sort som sedan tidigare finns i receptlistan till höger. Galet gott! Kaninen kommer jag att återkomma till i en framtida post men jag kan redan nu avslöja att vildkanin är bland det godaste jag vet.

Druvorna i 2004 Havens Merlot Merlot kommer från södra delarna av Napa Valley. Sb uppger att blandningen består av Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon men på Havens hemsida uppges endast Merlot och ”a little Cabernet Franc”.

Vinet doftar mycket och intressant av fat, mörka bär som björnbär, svarta vinbär, körsbär och plommon. Mycket fruktigt med andra ord! Direkt vid flaskans öppnande är alkoholhettan påtaglig men detta försvinner nästan helt med en timmes luftning och kvar finns endast en kryddig ton. Vinet är mycket mjukt i munnen. Smaken är intensiv, klart fruktig med inte syltig. De märka bären från doften har ljusnat lite och blivit mer klarröda. Plommonen återkommer liksom faten och det finns en örtig ton.

Inga kommentarer: