Anpassad sökning

söndag, juli 27, 2008

2005 Avalon Cabernet Sauvignon Napa Valley


I förra veckan vid ett besök på Sb:s butik i Väla Centrum i Helsingborg fick jag syn på en flaska 2005 Avalon Cabernet Sauvignon Napa Valley från beställningsortimentet som förmodligen inte hämtats ut av beställaren. Intressant att prova och borde fungera till till vild-kaninen som vi lagar i dag.

Vinet är mjukt och fruktigt i munnen men saknar inte tanniner. Frukttonerna är främst svarta vinbär och en lite hallon och tranbär. Avslutningen bjuder på viss alkoholkryddighet.

Doften är aningen syltig eller saftig och det är främst svarta vinbärsvarianter på båda delarna som jag tänker på men här finns också kryddighet och aromer från fat.

Ett vin med intressantare smak än doft. Gör definitivt sitt jobb med att matcha kaninen med klassiska tillbehör. Inte dåligt alls men heller inte speciellt upphetsande.


Stekt vildkanin

4 pers

1 kanin, styckad
salt
peppar
10 katrinplommon
2 äpple, klyftade
2 dl vatten
ev 1 msk viltfond
smör

Bryn kaninen i smör på alla sidor och krydda med salt och peppar. Häll på vatten och ev viltfond. Lägg i plommon och äpple. Efterstek 1-1,5 h eller tills köttet känns mjukt. Ta upp kaninbitarna och frukten ur grytan och gör en gräddsås på skyn som blir kvar. Servera med kokt potatis , grönsaker och gelé.

Inga kommentarer: