Anpassad sökning

onsdag, augusti 01, 2007

2004 Rancho Zabaco Zinfandel


Tidigare på vår skånesemester grillade vi förkokta spare ribs med ugnsstekta nypotatis och bbq-sås. Till detta drack vi favoriten Cline men eftersom jag skrivit om detta vin tidigare gör jag inte det nu. Vill bara poängtera att med tanke på priset måste detta vara sb:s bästa grillvin för marinerat kött.

Dagens grillkött är entrecote i bit som har marinerats i ett dygn i japansk soya, honung, olja och färsk stark chili och ligger på grillen under lock i närmre två timmar. Det blir supergott och severas med bernaisesmör, kokt nypotatis och sallad med grillad paprika, galia- och cantaloupemelon.

Vinet är fruktigt och smakar och luktar blåbär och björnbär utan att doften eller smaken av sylt tar överhanden. Fungerar utmärkt till det grillade oxköttet men med tanke på priset tror jag att Cline fortfarande ligger etta på min Zinfandel-grill-lista.
Bearnaisesmör

8-10 portioner

200 g normalsaltat smör
2 msk finhackad körvel
3 msk finhackad persilja
3 msk finhackad dragon
1/2 tsk rödvinsvinäger
svartpeppar ur kvarn
eventuellt salt

Vispa ihop smör, körvel, persilja, dragon och rödvinsvinäger tills smöret blir vitt och fluffigt.Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt. Låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer: