Anpassad sökning

onsdag, augusti 01, 2007

2006 Pierre Sparr Pinot Blanc Réserve

2006 Pierre Sparr Pinot Blanc Réserve

Till förrätt äter vi en soppa gjord på färsk vit sparris och äpplen. Soppan är god men tyvärr smakar den alltför lite av de syrliga sommaräpplena från trädgården på Råå. För testa att utöka mängden äpplen nästa gång, soppan är helt klart så god att den är värd att laga fler gånger. Till detta dricker vi Pierre Sparr Pinot Blanc Réserve och kombinationen är riktigt bra. Vinet doftar mycket lite men äpple kan urskiljas. Smaken är också ganska diskret men med ganska hög syra.


Sparrissoppa med äpple

8 portioner

600 g vit sparris
4 syrliga äpplen
2 msk smör
1,5 l buljong
Salt
Vitpeppar
4 dl vispgrädde
32 räkor
Dill till garnering

Skala sparris och äpple och koka tills de mjuknat (ca 10 min).
Fräs sparris och äpple i smör i en kastrull. Späd med buljong och sjud några minuter. Smaksätt med salt och nymald vitpeppar och mixa soppan slät.Vispa grädden och lägg i tallrikar. Häll soppan över. Dekorera med räkor och dill.

Inga kommentarer: