Anpassad sökning

torsdag, augusti 09, 2007

2005 Michele Chiarlo Nivole


Jag har bestämt mig för att försöka göra den perfekta Pavlovan och i dag är det dags för ett nytt försök. Den här gången blir det en chokladvariant med hallon. Den kanske är lite väl söt för Nivolen men chansningen gick hem ganska bra ändå. Ska ta mig en funderare på vad för vin som funkar allra bäst till denna magnifika (men ganska lättlagade) dessert.


Choklad-Pavlova

6 äggvitor
300g strösocker
3 msk siktad kakao
1 tsk rödvinsvinäger
50g mörk choklad, finhackad

5 dl vispgrädde
500g halllon
2-3 msk hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 180 °C. Vispa äggvitorna till ett fast (men inte hårt) skum. Rör ner sockret. Sätt sedan i rödvinsvinägern, kakao och choklad och vänd bara om allt försiktigt så inte luften går ur smeten. Ös upp smeten så den blir en cirkel med ca 20 cm i diameter. Ställ in den i ugnen, och vrid sedan ner temperaturen till 150 °C. Grädda i 75 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt pavlovan stå kvar och svalna där. Den gör att den förblir seg. Vispa grädden. Vänd sedan pavlovan upp och på ett kakfat. Ös upp grädden ovanpå. Strö över den hackade chokladen och hallonen.

Inga kommentarer: