Anpassad sökning

måndag, augusti 01, 2011

2009 Michael David Winery Petite Sirah Petite Petit


85% Petite Sirah och 15% Petit Verdot har i  händerna på bröderna Philips och deras Michael David Winery blivit Petite Petit som vi dricker till grillade karrékotletter med honungsglaze och chorizosmör. 


Till detta klyftpotatis och en morotssallad med aprikos och dressing med curry. Många smaker blev det men tillsammans funkar det faktiskt riktigt bra . Vinet som importeras av Janake Wine Group finns i beställningssortimentet och kostar 179 kr, imponerar inte men gör ändå sitt jobb till maten.

I doften hittar vi körsbär och björnbär, eukalypus och choklad. Jag har inte hittat några uppgifter om fatlagring men spåren är ganska tydliga.

 I munnen är vinet mycket mjukt och det räddas från att bli helt kvalmigt och kladdigt av en ganska hög syra. Tanniner saknas nästan helt.I smaken återkommer choklad och körsbär men inte mycket mer. Halvbra kanske är en bra sammanfattning... Förpackningen är dock ganska kul!
Morotsallad med currydressing

4 pers

4-5 morötter, grovrivna
10 st torkade aprikoser, grohackade
100 g mandelspån, rostade
1/2 dl hackad persilja

DRESSING
1/2 dl olivolja
1 tsk gult currypulver
1/2 lime, pressad
örtsalt

Vispa ut curryn i uppvärmd olja. låt svalna. Blanda med limejos. Smaka av med salt. Blanda övriga ingredienser och häll på dressingen.

Inga kommentarer: