Anpassad sökning

söndag, augusti 14, 2011

2009 Hamilton Russell Vineyards Chardonnay


Hamilton Russel Vineyards i Walker Bay, några mil sydöst om Kapstaden,  startades 1975 av Tim Hamilton Russell. Sedan 1991 är det sonen Anthony som driver firman och man arbetar uteslutande med Pinot Noir och Chardonnay från sina egna vingårdar.

Tyvärr råkade jag kasta bort mina anteckningar och således är doft och smaknoteringarna alltså plockade ur minnet och knappast fullständiga. Vi drack denna utmärkta Chardonnay till torsk, stekta champinjoner, strimald och sauterad morot, purjo och rotselleri och en allt annat än nyttig marsalasås. Allt baserat på vad vi hittar i kylen och gott blev det!

I den friska och fruktiga doften hittar vi lime, citron, päron, äpple,  melon och persika tillsammans med mineral, nötter, smör och kryddor samt en riktigt rejäl dos fat.

Smaken är frisk och balandserad med citrus, ACO-fruktkola, mineral och danskt citronvand. Tyvärr är resterna av fatlagringen allför dominerande för att det ska vara full pott! Eftersmaken är härligt lång och här finns en behaglig kryddighet. Vinet kostar 249 kr på SB.Marsalasås till fisk

4 pers

2 dl vispgrädde
150 g smör
1 dl marsalavin
salt
vitpeppar

Koka upp grädden i kastull och koka i en annan ihop vin och smör. Tillsätt den heta grädden. Koka ner till hälften och smaksätt med salt och peppar.

Torskfilé med stekta champinjoner, sauterade grönsaksstrimlor och marsalasås.

1 kommentar:

Vintresserad sa...

Både vin o mat låter mkt gott! Vi har druckit ett par flaskor av 2005an med gott resultat. MVH - Vintresserad