Anpassad sökning

fredag, augusti 19, 2011

2008 Landmark Syrah Steel Plow


Detta är faktiskt första gången jag provar rött från Landmark Vineyards i Kenwood, strax utanför Santa Rosa, norr om San Francisco. Firman flyttade 1989 från Windsor till sin nuvarande plats vid foten av Sugarloaf Mountain i Sonoma Valley och druvorna till Steel Plow kommer från vingården Kivelstadt som planterades 1999.

Steel Plow har en bärig doft med björnbär, blåbär svarta vinbär och lingon. Här finns vingummi, örter och rökig ek.

I smaken finns det aningen för mycket ek enligt både Jen och mig. Munkänslan är tjock och tuggig men håller sig inom gränsen för hur tjock druvsaft får vara innan det blir helt bananas och den höga syran gör att hela paketet upplevs som balanserat. Jag tänker på Turleys viner när jag dricker Steel Plow. Bland alla bären i doften är det mest björnbär som tar plats här. 

Inte riktigt mitt i prick för oss i kväll varken till maten som i dag är hjortragu med pasta, eller på egen hand men det är inte långt borta. Steel Plow kostar 269 kr på SB.Ragù di cervo

4 pers

1/2 kg malet hjortkött
140 g tärnat bacon
1 morot (ca 100 g), skuren i brunoise
1 liten bit rotselleri (ca 75 g), skuren i brunoise
purjolök, (ca 100 g), skuren i brunoise
smör el olja 
2 dl vitt vin
1/2 dl tomatpuré
1/2 msk viltfond
1 dl marsalavin
salt
peppar
muskotnöt
1/2 dl hackad persilja

Stek hjortköttet i smör eller olja och ställ åt sidan. Stek grönsaker och bacon och häll tillbaka köttet.  Häll på det vita vinet och låt det koka bort. Tillsätt tomatpuré och rosta i några minuter och häll i fonden. Tillsätt marsalavinet och smaka av med salt, svartpeppar och lite muskot. Strö över persilja.

Servera med äggpasta och parmesan.

Pappardelle ragù di cervo 

Inga kommentarer: