Anpassad sökning

söndag, augusti 14, 2011

2006 Domaine Dupont Cidre Dupont Reserve

2006 Domaine Dupont Cidre Dupont Reserve

Testade denna i helgen tillsammans med några vänner helt utan mat. Jag trodde att den kanske legat för länge men det måste varit bättre kork i  Cidre Dupont Reserve än i många andra franska cidervarianter jag druckit och som knappt har kolsyra kvar efter ett par år i källaren.

2006 Domaine Dupont Cidre Dupont Reserve spritter fortfarande av liv och smakar helt fantastiskt bra. Inte lika "stallig" som många andra utan klart elegantare. Här finns doft av aprikos, äpple (såklart!), päron och blodapelsin tillsammans med en antydan av jäst.

Smaken är ganska söt och krämig men frisk. Förutom äpple är aprikostonerna påtagliga. Anteckningarna är slarviga då eftersom jag inte tog några men detta är så pass bra och gör mig så glad i hela kroppen att jag ändå ville få ner några rader om det. Är inte säker på vad flaskan kostade men har för mig att det var strax över hundringen.

4 kommentarer:

Marcus P sa...

Hola
jag har precis smakat 09 av denna cider som jag införskaffade en låda av förra veckan. Kan bara hålla med dig om att det verkligen spritter i hela flaskan och kroppen när man får smaka så gott. Att du sen skriver om 06- gör ju det bara bättre då man vet att 09-an har ett långt fint liv om man kan låta bli att dricka upp alla. =).
Provade den både som aptif och en riktigt hemmagjord äppelpaj där den inte gjorde någon besviken.

Kanske kan det vara med korken att det är bättre kvalitet. Känns lite hårdare pressad kork om man känner på de olika. hmm// Rock on

Anonym sa...

Roligt - en gammal favorit jag glömt bort! Ska kolla om det finns några flaskor kvar.

Kommer inte exakt hur mycket sötma som finns i den där men prova att dricka en flaska till carbonara någon gång. Har haft några riktigt bra carbonara-cider upplevelser.

johan p sa...

Tack för tipset! En nyhet för mig som absolut ska testas.

Anonym sa...

Finns som sagt lite olika sätt att göra carbonara på också som kan ställa till det... (Känns som det är många disclaimers från min sida nu). Ha några goda bitar camenbert och pont l'eveque som reservsnacks mo det inte skulle funka med carbonaran.