Anpassad sökning

torsdag, juni 23, 2011

Gardo & Morris Brut Rosé


Min första tanke när jag smakade Gardo & Morris Brut Rosé var att det inte skulle fungera med mat men jag reviderade denna uppfattning ganska snabbt. Till lättare mat blir nog denna blend av Pinot Noir och Chardonnay med hög, frisk syra som rundas av med sina smultrontoner ett bra val. Framför allt tänker jag på olika varianter av kyckling, gärna örtkryddad. Varför inte en lite matigare sallad med citron och rosmarinkryddad grillad kyckling.

Vi drack dock Gardo & Morris Brut Rosé som en fördrink och som aperitif är den med tanke på priset, 109 kr, närmast oslagbar bland de mousserande viner som just nu går att hitta i Sb:s butiker. Vinet släpptes på Sb 1 april. Det är alltså en "Nyhet" (till skillnad från SB:s "Tillfälliga sortiment" eller "Små partier") och ska finnas tillgängligt under minst ett år.

Gardo Morris är något så ovanligt som ett Nya Zeeländskt vineri som drivs från Stockholm. Det är det äkta paret Benjamin Morris och Frida Gårdö Morris som spenderar det mesta av året i Sverige men som finns på plats på Nya Zeeland när druvorna ska skördas. Vinmakare på firman är Benjamin och jag förmodar att det för honom blir en och annan resa Stockholm-Auckland varje år. Gardo & Morris har haft åtminstone ytterligare ett vin i SB:s tillfälliga sortiment, en Syrah från 2006. Med tanke på hur välgjord firmans Brut Rosé är hade det varit roligt att prova även den.

Gardo & Morris Brut Rosé doftar sommar och bär med hallon, jordgubb och smultron. Här finns fläder och cirtrus tillsammans med honung och vanilj.

Smaken är lätt och har bäriga toner från hallon, smultron och jordgubb. Här finns en frisk syra och smak av citrus. Mycket trevligt enkelt bubbel och detta kommer det att bli mer av i sommar!

P.S. Garry har också smakat.

Inga kommentarer: