Anpassad sökning

tisdag, juni 28, 2011

2009 Delta Wine Company Pinot Noir


Pinot Noir från Delta Wine Company i Marlborough, Nya Zeeland för 99 kr som är fullt av doft och smak av jordgubbar och fat. Här finns en kryddighet men jag inte minns inte om vi närmare kom fram till vad denna kunde likna.

Munkänslan är ganska tjock och vinet känns trögflytande. Det låter som om jag sågar vinet men det är i så fall inte helt meningen. För under hundringen är det ett bra vin men vi har definitivt druckit mer spännande och komplex Pinot från Nya Zeeland och jag saknar syra. Gillar man Bourgogne bör man hålla sig borta från Delta men är man mer inne på amerikansk P.N. och inte vill lägga riktigt så mycket pengar som krävs för en schysst flaska från Kalifornien är Delta ett bra alternativ.

Vi serverade vinet dels till tryffelrisotto, dels till lax i papper med mozzarella. Till risotton funkade Delta P.N. bra men till laxen blev det aningen kladdigt. Jag hade hellre druckit Delta till något grillat kött med smakrika tillbehör och med tanke på upplevelsen av sötma i vinet, gärna något med chile. Varför inte en Cricket-burgare med cream cheese och jalapeño.

Inga kommentarer: