Anpassad sökning

lördag, juni 11, 2011

2008 Eugene Wine Cellars Pinot Gris b2


Eugene är med sina 150 000 invånare näst störst i Oregon. Mitt i staden har Bruce Biehl placerat sitt Eugene Wine Cellars som även sysslar med att sälja bulkvin till andra producenter. Firman startades 2000 och i dag gör man förutom denna Pinot Gris även en Pinot Noir och en blend med Merlot och Cab Sauv. De två förstnämnda finns att köpa via beställningssortimentet och vi betalade 133 kr. P.N. är något dyrare och ligger på 170 kr.

En varning är dock befogad till den som känner sig sugen på att beställa. Speciellt snabba kan man knappast kalla importören Great Wines i Linköping. De utlovade ca 8 dagarna blev istället ca 8 veckor... Det är inte OK!

Det är däremot vinet. Vi gillar det men blir inte riktigt kloka på det. Både i doft och men speciellt i smaken känner vi nämligen tydliga spår av fatlagring men vet att vinet inte genomgått sådan...

I den friska doften doften hittar vi också mycket frukt som päron, äpple,  ananas, grape och clementin i sockerlag, sådana man hittar i budapestlängder. Här finns ochså spår av mineral.

Smaken innehåller vanilj, vit choklad och romrussin vilket som tidigare nämnts för tankarna till fat. Frukten kommer igen med päron, citrus, persika (både konserverad och färsk) apelsinzest och sultanrussin. Syran är mjuk och rund.

Sammantaget gör allt detta att vinet blir mitt i prick till våra kotletter med jalapeño-sky. Idén har vi fått från favoriten Homesick Texan men det behövs tweekas lite innan det hamnar här.
Fläskkotlett med jalapeño-sky och mexican rice
Inga kommentarer: