Anpassad sökning

måndag, juli 12, 2010

2007 Vina Robles Red4 Huerhuero


Till pizza dricker vi ett vin med en ovanlig druvblandning; 51% Petite Sirah, 43% Syrah, 4% Tannat och 2% Touriga. Allt från Vina Robles egen vingård Huerhuero strax öster om den lilla staden Paso Robles i Kalifornien.

Vinet har legat upp till 14 månader på ett och två år gamla franska fat. Sammanlagt gjordes 8624 lådor och vinet har fått ett ganska blandat mottagande. Jag instämmer dock i de positiva rösterna. Detta är riktigt bra och en skön mix mellan solmogen frukt, hög syra och med ovanligt kraftiga tanniner för att vara från södra Kalifornien.

I doften hittar jag solmogna björnbär, mörka körsbär, plommon och något som närmast påminner om torkade, syrliga bär som tranbär. Här finns en örtig grön ton och en aning mörk, bitter choklad.

I munnen är vinet förvånansvärt kraftigt med hög syra och en hel del tuggmotstånd. Här finns björnbär, och körsbär och en aning vanilj.

Överraskande trevligt vin som smakar mer än det kostar och som jag gärna dricker mer av!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var får jag tag i det?

a.gpunkt@glocalnet.net

johan p sa...

Vinet finns i beställningssortimentet och kostar 179 kr. Klicka på vinets namn under bilden så kommer du direkt till rätt sida på Sb:s hemsida.