En Moscato d´Asti som vi aldrig har provat förut men den håller helt klart måttet! I doften hittar vi såklart Piggelin men också fläder. Päron och fläder finns också i smaken där vi dessutom hittar vit honung. Frisk, gott och aningen fnitterframkallande trots endast 5,5% alkohol.
Rabarberkompott med kanelsmulor
4 pers
Kompott
300 gr tunna späda rabarber
½ dl socker
2 msk vatten
Smulor
75 g osaltat smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl strösocker
1 tsk malen kanel
Skala och hacka rabarbern i centimeterstora bitar. Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Lägg i hälften av rabarbern och sjud i ca 5 minuter under omröring. Tillsätt sedan resten av rabarbern och sjud i ytterligare några minuter. Låt kompotten svalna. Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna. Strö ut smulorna på en plåt och grädda i ugnen i 190 gr i ca tio minuter. Lägg kompotten i portionsglas och strö rikligt med kanelsmulor över.
Receptet kommer från Sveriges Radios program Meny.
Skala och hacka rabarbern i centimeterstora bitar. Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Lägg i hälften av rabarbern och sjud i ca 5 minuter under omröring. Tillsätt sedan resten av rabarbern och sjud i ytterligare några minuter. Låt kompotten svalna. Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna. Strö ut smulorna på en plåt och grädda i ugnen i 190 gr i ca tio minuter. Lägg kompotten i portionsglas och strö rikligt med kanelsmulor över.
Receptet kommer från Sveriges Radios program Meny.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar