Sötma och hög, frisk syra. Aprikos, ädelröta och honung. Som gjort för klassikern Päron Diana eller liknande desserter med frukt och sötma.
Päron Diana
6 pers
3 päron
2 dl råsocker
3 dl vatten
Koka upp vatten och socker. Skala päronen på längden men låt skaftet sitta kvar. Lägg i päronen i koklaget och sjud dem i lagen tills de är lagom mjuka. Ta ur päronen och låt dem svalna.
Toscasmet:
150 g smör
1 dl gräddmjölk
100 g strösocker
100 g flagad rostad sötmandel
1 msk vetemjöl
Päron Diana
6 pers
3 päron
2 dl råsocker
3 dl vatten
Koka upp vatten och socker. Skala päronen på längden men låt skaftet sitta kvar. Lägg i päronen i koklaget och sjud dem i lagen tills de är lagom mjuka. Ta ur päronen och låt dem svalna.
Toscasmet:
150 g smör
1 dl gräddmjölk
100 g strösocker
100 g flagad rostad sötmandel
1 msk vetemjöl
Halvera päronen. Ta bort kärnhus och skaft och lägg dem med den kupiga sidan upp i en eldfast form. Smält smöret tillsammans med gräddmjölk och socker. Rör ner mandeln blandad med mjölet och låt det koka upp. Häll smeten över päronen och grädda i 225º ugn i ca 15 minuter, tills täcket börjar få, fin färg.
Servera päronen med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar