Anpassad sökning

lördag, februari 16, 2008

2002 Franck Bonville Grand Cru Milésime

Bäste vännen kommer och hälsar på några dagar och för andra året tar han med sig överdrivet många pilgrimsmusslor från dykveckan i Nordnorge. Ett ypperligt tillfälle att komma ikapp allt som hänt sedan sist medan vi hackar, fräser och förbereder rätterna. Vi har bjudit in ytterligare några vänner och flickvännerna är såklart också med och smakar de olika varianterna med dessa mollusker. Pilgrimsmusslan har fått sitt namn för att den var symbol för aposteln Jakob och senare blev en symbol för pilgrimer till hans grav i Santiago de Compostela i Spanien.

Fast det egentligen inte behövs har vi även rätter utan pilgrimsmusslor på menyn. En del av rätterna och en del av vinerna har jag ganska nyligen skrivit om på bloggen och hoppar därför över dessa i dag. Under den långa middagen fördes inga anteckningar så omdömena av vinerna baseras på vad jag kommer ihåg.

Vi inleder med en välkomstskål med läckra 2002 Franck Bonville Grand Cru Milésime. Druvorna kommer till största delen från Avize och resten från byarna Cramant och Oger. Alla tre vingårdslägena är Grand Cru-betecknade och vinet är en blanc de blancs med mycket äpple i doft och smak. Bröd och nötter kan också spåras. Denna ännu unga årgångschampagne är ganska knuten men funkar ändå bra att dricka redan nu. Lär dock utvecklas positivt om den får ligga några år.

3 kommentarer:

Eva sa...

Jag vill osså va meeeed!!!

johan p sa...

Men Eva, du och Markku var ju bjudna...

Eva sa...

Jag veeettt. Men det hjälper ju inte. Gör din pizzasallad nu, Markku gör renskav med potatismos.