Anpassad sökning

lördag, november 17, 2007

2006 Hunter's Sauvignon Blanc Kãho Roa

Åter är vi sugna på fisk. I dag blir det stekt rödspättafilé med favoriten spaghetti limone. Något som vi hoppas ska matcha anabolavinet Kãho Roa från Hunter's Wines i Marlborough på Nya Zeelands sydö. Härifrån kommer många bra Sauvignon Blanc. Viner som många gånger kan matcha det bästa från Loire.

2006 Kãho Roa Sauvignon Blanc är knappast ett blygt vin. Doften är stor och överväldigande där lime dominerar men vi hittar också nässlor, krusbär, gräs, harsyra, nässlor, mynta och friskt hav. Konstigt nog inga svarta vinbärsblad dock. Smaken är något mindre men här kommer vinbärsbladen fram. De döljs dock nästan bakom all lime. Vinet har också en något salt smak utan att vara salt. Förstår ni vad vi menar?

Tillsammans med fisken och spaghettin som båda har hög syrlig citronsmak fungerar vinet utmärkt men det går inte att sticka under stol med att det här utan rätt mat hade varit klart ”over the top”.


Spaghetti Limone

2 pers

250 g spaghetti
1,5 citroner
1/2 dl hackad basilika
3 dl riven parmesan
1 dl olivolja
svartpeppar
salt

Koka spaghettin. Tvätta citronerna och strimla skalen från 1 citron mycket tunt. Pressa saften ur citronerna. Mixa saften med olivolja och den nyrivna parmesanosten. Smaka av med nymald svartpeppar och salt. Hacka basilikan grovt. Blanda såsen i den avrunna, nykokta spaghettin. Toppa med lite svartpeppar, den hackade basilikan och skalstrimlorna.

Inga kommentarer: